Pilihan saham H1b

Sila ambil perhatian bahawa kami sengaja menyatakan anda adalah 'layak' untuk membawa keluarga anda sebagai tanggungan H-4 - bukannya anda mempunyai 'hak' untuk berbuat demikian. Sebabnya adalah kerana jika salah satu ahli keluarga anda mempunyai masalah ketidakhadiran imigresen, seperti sabitan jenayah atau kehadiran yang menyalahi undang-undang sebelumnya, ahli keluarga mungkin tidak dapat memperoleh visa H-4.

Soalan 6 Sekiranya anda telah mengemukakan afidavit sokongan Borang I untuk sesiapa sahaja sebelum ini, tulis nama dan tarikh di sini. Peraturan ini juga akan membawa U. Firma yang berpusat di AS, pilihan saham h1b, seperti MicrosoftAmazon dan Apple, meningkatkan tenaga kerja H-1B mereka pada tahun ini, sementara pengurangan bersih dikenakan ke atas firma-firma besar India, seperti Cognizant, Tata dan Infosys, Pusat Pengajian Imigresen dalam kajiannya yang dikeluarkan pada bulan Mac 6. Tetapi seorang jurucakap memberitahu INSIDER dalam satu kenyataan bahawa setiap kes dinilai secara individu, dan petisyen bebas untuk merayu kes mereka jika mereka percaya mereka ditolak secara salah. Walaupun bahagian-bahagian pekerjaan tertentu berada di atas tahap I, itu tidak akan meletakkan pekerjaan secara automatik pada tahap II. Walaupun visa H-1B adalah visa bukan imigran, ia adalah salah satu daripada beberapa kategori visa yang diiktiraf sebagai niat ganda, yang bermaksud pemegang H-1B boleh mempunyai niat imigresen undang-undang untuk memohon dan mendapatkan U. Pemohon asing yang memohon untuk Pilihan saham H1b atau visa L-1 dalam kategori dual-intent dibenarkan untuk memiliki niat untuk berhijrah ke U. Negara yang warganegara pelawatnya. Tetapi, adalah perlu bagi sama ada Pensijilan Buruh PERM atau saya masih belum selesai, pilihan saham h1b, yang bermaksud tidak menerima keputusan penafian atau pembatalan akhir. Secara umumnya, pilihan saham h1b maksimum pilihan saham h1b tinggal yang dibenarkan di Amerika Syarikat untuk pemegang H-1B adalah enam tahun kumulatif.

Jangka Masa Pelbagai H-1B membenarkan pekerja pendudukan khusus memasuki Amerika Syarikat, dan bekerja dalam kapasiti profesional untuk tempoh maksimum enam tahun. Status H-1B pada mulanya dikeluarkan untuk tempoh maksimum tiga tahun, dan boleh diperbaharui untuk tempoh tambahan tiga tahun.

Seorang pemegang H-1B boleh masuk dan keluar dari U. Oleh itu, individu yang mencari hak sementara untuk bekerja di U. Satu tidak menghalang yang lain. Ini bermakna pekerja khusus H-1B asing tidak dikehendaki untuk memelihara kediaman asing dan boleh mendapatkan kediaman tetap di U. Walaupun visa H-1B adalah visa bukan imigran, ia adalah salah satu dari beberapa kategori visa yang diiktiraf sebagai dwi niat, bermakna pemegang H-1B boleh mempunyai niat imigresen yang sah untuk memohon dan mendapatkan U.

Terdapat banyak sebab pemohon visa boleh didapati tidak layak untuk U. Sesetengah ketidaklulusan boleh diatasi, sama ada oleh anda, pemohon visa, atau U. Ketidaksamaan lain adalah kekal. Ini bermakna bahawa setiap kali anda memohon visa, anda akan dijumpai tidak layak di bawah seksyen undang-undang yang sama, melainkan jika pengecualian kelayakan tidak dibenarkan oleh U.


Berikut adalah contoh niat dua: Saya sedang bekerja di U. Majikan saya telah memulakan proses Pensijilan Buruh bagi pihak saya sebagai langkah pertama Permohonan Kad Hijau, membuat maksud saya untuk berhijrah dengan jelas. Status H-1B boleh memohon untuk menukar status kepada visa O-1, tanpa sebarang risiko penolakan berdasarkan niat yang ditunjukkan untuk berhijrah, kerana kedua-dua visa O-1 dan H-1B membenarkan tujuan ganda di pihak pemohon asing .


Tanggungjawab anda sebagai Pekerja H-1B Anda bertanggungjawab mematuhi terma dan syarat pekerjaan H-1B anda dengan hanya bekerja untuk majikan yang menaja anda dan melaksanakan hanya tugas kerja yang digariskan dalam LCA. Anda tidak boleh bekerja untuk majikan kedua jika majikan kedua ini juga tidak menaja anda untuk status H-1B.


Ia juga akan membantu usaha mereka untuk kekal di U. Peraturan ini juga akan membawa U. Petisyen yang diluluskan saya untuk pemegang visa H-1B boleh dalam mana-mana kategori berasaskan pekerjaan, seperti keutamaan pertama berdasarkan pekerjaan EB1, keutamaan kedua EB2, atau ketiga kategori EB3 keutamaan.


Majikan mesti membayar kos ini tanpa mengira sebab penamatan anda. Walau bagaimanapun, jika anda menamatkan pekerjaan anda secara beransur-ansur, majikan tidak bertanggungjawab untuk membayar kos tersebut. Di samping itu, anda layak membawa keluarga anda, pasangan anda dan anak yang belum berkahwin di bawah umur 21 tahun, ke Amerika Syarikat. Keluarga anda boleh mendapatkan visa H-4 untuk datang ke U.

Doktrin niat dwi adalah terkenal, dan ia sangat luar biasa untuk pemohon visa H-1B atau L-1 untuk mendapatkan penolakan visa H atau L atas dasar ini sahaja. Pemohon asing yang memohon visa H-1B atau L-1 dalam kategori dua niat dibenarkan mempunyai hasrat untuk berhijrah ke U. Oleh itu, permohonan visa H-1B atau L-1 tidak boleh dinafikan untuknya tidak menghiraukan kekurangan hubungan dengan negara asal, atau harapan bahawa akhirnya dia akan menjadi pemastautin tetap yang sah di Amerika Syarikat.


Majikan dan tempat pekerjaan boleh diubah dalam tempoh status H-1B enam tahun, sebaik sahaja majikan baru memfailkan petisyen H-1B baru bagi pihak individu asing, yang berada dalam status H-1B yang sah di masa pemfailan, dan tidak terlibat dalam apa-apa pekerjaan yang tidak sah sejak pengakuan yang sah terakhirnya.

Pegawai sempadan telah meletakkan tarikh tamat tempoh yang salah pada kad saya, dan terpulang kepada anda untuk mengetahui kesilapan mereka. Anda mesti meninggalkan U. USCIS mesti menerima permohonan pelanjutan sebelum tamat tempoh status anda untuk meluluskan permintaan pelanjutan. Ia tidak mencukupi untuk semata-mata menandatangani permohonan itu sebelum tamat tempoh anda.

Ia tidak perlu untuk Pensijilan Buruh PERM atau Borang I telah diluluskan untuk melanjutkan statusnya melebihi had standard 6 tahun dalam kenaikan satu tahun. Tetapi, adalah perlu untuk sama ada Pensijilan Buruh PERM atau saya masih belum selesai, yang bermaksud tidak menerima keputusan penafian atau pembatalan akhir.

Dengan setiap petisyen itu, pelanjutan status boleh diberikan. Statusnya hanya dilanjutkan jika pemfailan dibuat dan diluluskan dengan penerbitan I baru untuk setiap ahli keluarga. Kesilapan untuk membenarkan status H-4 tamat mungkin mempunyai kesan bencana. Di Amerika Syarikat, terdapat penalti yang keras untuk kegagalan mengekalkan status undang-undang, dan juga penandatanganan balik bagi mereka yang mempunyai tempoh kehadiran yang menyalahi undang-undang. Secara amnya, sebaik sahaja seseorang telah jatuh dari status undang-undang, dia tidak lagi dibenarkan untuk melanjutkan atau menukar status tanpa meninggalkan Amerika Syarikat.

Yang penting, majikan anda tidak boleh membalas terhadap anda kerana membawa aduan terhadap DOL itu. LCA menggariskan terma dan syarat pekerjaan H-1B anda dan anda harus menyimpan dokumen ini dalam rekod anda untuk tempoh pekerjaan anda. Anda mempunyai hak untuk bekerja dalam persekitaran bebas diskriminasi. Majikan anda mesti menawarkan faedah yang sama, seperti opsyen saham, cuti sakit, insurans, dan sebagainya, yang ditawarkan kepada U. Anda juga mempunyai hak untuk majikan anda membayar kos perjalanan pulang pulang jika pekerjaan anda ditamatkan sebelum tarikh akhir yang disediakan di LCA.

Seorang pekerja asing boleh menukar majikan, dan ia tidak akan menjejaskan pelarasan statusnya sekiranya dia telah memfailkan saya selama sekurang-kurangnya hari, dan terus bekerja di tempat yang sama atau serupa untuk majikan baru. H-1B Hak Pekerja Jika anda seorang pekerja H-1B, anda dilindungi oleh undang-undang imigresen dan pekerjaan yang melindungi hak anda sebagai pekerja asing.

Visa H-1B dan visa L-1 membenarkan niat dua, walaupun untuk tempoh maksimum ditetapkan. Sebaliknya, tidak ada tempoh maksimum untuk status O-1, secara teorinya tidak dapat ditentukan.

Kesalahan biasa melibatkan ahli keluarga yang mempunyai status derivatif, seperti pasangan atau anak dengan status H-4. Lazimnya, diandaikan bahawa memperluas status H-1B utama secara automatik memperluaskan status derivatif anggota keluarga.


Prosedur ini mahal, tidak selesa dan boleh berisiko. Lebih penting lagi, jika seseorang telah menyalahi undang-undang selama lebih daripada hari, dia akan dihalang daripada memasuki semula U.

pilihan saham h1b

Secara umumnya, tempoh maksimum tinggal yang dibenarkan di Amerika Syarikat untuk pemegang H-1B adalah enam tahun kumulatif. Secara teori, tempoh maksimum H-1B visa adalah enam tahun, atau sepuluh tahun untuk kerja-kerja yang berkaitan dengan Jabatan Pertahanan yang luar biasa. Pemegang H-1B yang ingin terus bekerja di U. Terdapat dua pengecualian untuk tempoh enam tahun visa H-1B: Tetapi visa H-1B dan visa L adalah visa bukan imigran, dan mereka adalah satu-satunya pekerjaan kategori visa bukan imigran berdasarkan mana "niat dual" diiktiraf oleh undang-undang imigresen.

Pentadbiran Trump akan mencadangkan membatalkan peraturan yang menjadikan pasangan beribu-ribu pekerja imigran layak bekerja manakala di U. Jabatan Keselamatan Dalam Negeri mengatakan ia berhasrat untuk menghapuskan peraturan itu. Jabatan itu tidak menerangkan sebab-sebabnya dalam pengumuman tersebut, hanya mengatakan ia bertindak sebagai "arahan" perintah eksekutif "Buy American, Hire American" bahawa Presiden Trump menandatangani pada bulan April Sementara mengubah peraturan tidak akan menghalangi pasangan H-1B pemegang dari mengejar tempat lain untuk kebenaran kerja, ia boleh menghalang sejumlah pendatang berkemahiran tinggi daripada tinggal di U.

Malangnya, ini tidak berlaku. Pasangan yang bergantung kepada H-4 atau anak biasanya memasuki setem visa, dan diterima melalui tempoh sah pasangan suami isteri. Yang bergantung tidak semestinya tidak menyedari bahawa permohonan untuk lanjutan status dengan USCIS diperlukan. Masalah tanggungan yang tinggal melebihi tarikh tamat tempoh adalah sangat biasa dengan kategori H-4. Ini kerana pekerja H1B mungkin menjadi penerima manfaat pindaan H1B, dan perubahan petisyen majikan.

pilihan saham h1b

Walau bagaimanapun, pada masa ini, proses imigresen berasaskan pekerjaan undang-undang telah tertunduk dan diulangi sehingga kini ia mengambil masa bertahun-tahun untuk pemohon profesional mahir dari negara-negara tertentu seperti India dan China untuk mendapatkan Kad Hijau mereka. Sejak tempoh visa H-1B tidak berubah, ini bermakna lebih banyak pemegang visa H-1B perlu memperbaharui visa mereka dalam peningkatan 1 tahun atau 3 tahun, untuk terus berada dalam status undang-undang sementara aplikasi Green Card mereka dalam proses.

Adalah mungkin bagi seorang pekerja untuk mempunyai dua majikan H-1B, tetapi kedua-dua majikan mesti memfailkan permohonan H-1B untuk pekerja tersebut. Anda juga mesti mengekalkan status imigresen yang sah, dengan tidak tinggal di U. Untuk alasan ini, penting untuk memahami apabila status tamat tempoh anda melihat kad saya untuk tarikh tersebut. Jika anda menerima visa H-1B anda dari U. Pegawai sempadan menulis tarikh status H-1B anda tamat tempoh pada kad saya ini. Adalah sangat penting bahawa anda mengesahkan, pada masa anda menerima kad saya, bahawa pegawai sempadan meletakkan tarikh tamat tempoh yang betul.

Untuk visa O-1 panjang status ditentukan oleh tempoh masa yang diperlukan bagi orang asing untuk melaksanakan tugas atau aktivitinya dengan majikan pempetisyen, tetapi tempoh penginapan boleh diperluaskan selama-lamanya jika kelayakan yang diperlukan dapat dipenuhi. Oleh itu, status O-1 dapat membentangkan cara yang berdaya maju untuk mengekalkan status undang-undang yang stabil di U. Keupayaan untuk Tukar Majikan Pemegang visa H-1B boleh menukar status kepada status tidak imigran lain jika dia layak.

Jabatan Keselamatan Dalam Negeri. Tidak seperti kebanyakan kategori bukan imigran lain, visa H visa dan L visa tidak tertakluk kepada peruntukan niat pendatang di bahagian INA b - "Tidak menubuhkan kelayakan untuk kategori visa yang dipohon atau mengatasi anggapan menjadi pendatang yang berniat.

U. Oleh itu, pemegang visa H-1B dan pemegang visa L boleh memohon visa imigresen di dalam Amerika Syarikat, seperti: Di ​​masa lalu, proses Green Card berasaskan pekerjaan yang digunakan hanya mengambil masa beberapa tahun, kurang dari tempoh visa H-1B itu sendiri.

Jika pemegang visa H-1B telah memperolehi peluasan H-1B di luar had 6 tahun, berdasarkan peraturan AC, pasangan H-4 juga layak memohon Kebenaran Pekerjaan. Peraturan AC membenarkan sesetengah pemegang visa H-1B meluaskan status mereka melebihi had standard 6 tahun dalam peningkatan satu tahun. Kelayakan untuk sambungan satu tahun ini adalah berdasarkan kepada pasangan H-1B sebagai benefisiari sama ada Permohonan pensijilan PERM PERM atau petisyen pendatang Form I yang difailkan sekurang-kurangnya hari sebelum penghujung 6 tahun status H-1B.

Oleh itu, pasangan H-4 yang berkelayakan boleh menerima pekerjaan di Amerika Syarikat. USCIS percaya bahawa memanjangkan kelayakan untuk mendapatkan kebenaran pekerjaan kepada pasangan H-4 tertentu pasangan H-1B visa adalah salah satu cara untuk meningkatkan U. Individu yang layak termasuk pasangan H-4 yang bergantung kepada pasangan non-pendatang H-1B yang: Perubahan tersebut akan mengurangkan beban ekonomi dan menekankan bahawa pemegang visa H-1B dan keluarga mereka mungkin, semasa peralihan daripada bukan imigran kepada status pemastautin tetap yang sah, dan memudahkan integrasi mereka ke dalam masyarakat Amerika Syarikat.

Anda juga bertanggungjawab penting yang harus anda temui untuk mengekalkan status undang-undang di Amerika Syarikat. Anda boleh belajar tentang hak dan tanggungjawab anda dalam artikel ini. Anda mempunyai hak untuk membayar gaji semasa untuk kedudukan anda. Upah yang lazim adalah upah biasa yang dibayar kepada pekerja dalam pekerjaan tertentu. Jumlah upah sebahagian besarnya bergantung kepada lokasi pekerjaan tertentu. Sekiranya majikan anda membayar anda kurang daripada gaji semasa, anda berhak memaklumkan Jabatan Buruh DOL bahawa majikan anda tidak mematuhi undang-undang gaji, dan anda mungkin berhak untuk menerima gaji kembali.